Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Suruç Sulh Ceza Hakimliği'nin, 32 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ilişkin görüntülerin yazılı ve görsel basında kullanılmasına yasak getirmesine tepki gösterdi.

Çıtırık, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, "Yayın yasağı, ülke demokrasisine, hukuk devletine, basın ve ifade özgürlüğüne vurulan çok ağır bir darbedir. Basın ahlak kurallarına ve ilkelerine uygun, yurttaşın haber alma ve bilgi edinme hakkına saygılı bir şekilde önemli bir konuyu haber yaparak bunları yurttaşlarımızla paylaşan yayın organlarına yasak getirilmesi yanlış bir karardır.” dedi.

“Sansürle, yasaklarla toplumun sorgulaması, araştırması ve gelişmeleri takip etmesinden neden korkuluyor?” diye soran Çıtırık, “Patlama anının görüntülerine de internetten erişimin engellenmesine karar verilmesi ise tek taraflı bir bilgilendirmeye yol açacaktır. Siyasi iktidara yönelik eleştirilerin yoğunlaştığı her olayla ilgili, yayın yasağı getirilmesi nereye kadar devam edecek?" ifadelerini kullandı.