Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü, Berlin Frei Üniversitesi Kültür ve Medya Yönetimi Enstitüsü, Goethe Enstitüsü ve Türk-Alman Kültürel İş Birliği Derneği (TAKİD) ortaklığında gerçekleştirilen projelerle üniversite ve lise öğrencilerinin kültürel üretimleri Adana ve Berlin'e ışık tutuyor.

Aralık 2014’te Adana’da başlatılan belgesel ve film projelerini de kapsayan 'Önyargılar' haftasından sonra ortaklar çalışmalarına, 2015 yılının bahar ayında başlattıkları 'Express Yourself (Kendini İfade Et)' projesi ile Berlin ve Adana’da tüm hızıyla devam ediyor. 'Express Yourself (Kendini İfade Et)' adıyla oluşturulan kültürler arası iletişim ve medya projesi, Berlin ve Adana olmak üzere iki merkezli bir proje. Berlin'de ilk ayağı gerçekleştirilen projenin ikinci ayağına haziranda yine Adana ev sahipliği yapacak. Projenin katılımcıları arasında Adana ATO Anadolu Lisesi ile Berlin Schulfarm Insel Scharfenberg Lisesi de bulunuyor. Proje hem kendini güçlendirme sürecini tanımlamayı hem de çocuk ve gençlerin profesyonel destekle kendi keşfetme alanlarını ve kaynaklarını tanımalarını, medya okur yazarlıklarını pekiştirmelerini, bunları daha etkin bir şekilde kullanmalarını, proje hedefli grup çalışmasını destekleyerek sosyal becerileri geliştirmeyi amaçlıyor.

Nisan ayı boyunca ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri öğrencileri ile ATO Anadolu Lisesi öğrencileri Adana'da çekim, senaryo ve storyboard (hikaye resmetme) atölyeleri gerçekleştirdi. Lise öğrencileri ve kendilerine atölye koçluğu yapan üniversite öğrencileri 'Express Yourself' projesinin ilk ayağını gerçekleştirmek üzere Berlin Schulfarm Insel Scharfenberg ve Berlin Frei Üniversitesi tarafından Berlin'de ağırlandı. Proje kapsamında kendi yazdıkları kısa filmi birlikte üreten Adanalı ve Berlinli öğrenciler, Alex TV'de medya, kurgu ve montaj atölyesi ile Frei Üniversitesi Kültür ve Medya Enstitüsü'nde sinema ve çekim atölyesine katıldı.

Proje ekibi Berlin aşamasından sonra ÇÜ İletişim Fakültesi’nde ATO Lisesi öğrencilerinin de katıldığı toplantıda proje sürecini diğer fakülte öğrencileri ve akademisyenleriyle paylaştı. Adana ile Berlin'den lise ve üniversite öğrencilerinin gerçekleştirdiği projenin ikinci ayağı aynı ekip ile birlikte Haziran/2015'te Adana'da yapılacak. Haziranda Adana’da katılımcıları çeşitli medya atölyeleri ve ikinci bir kısa film üretim süreci bekliyor.