Adana’da, otoban kenarında tabancayla vurularak öldürülen Semire Balık ile kızı Ayşe Işık ile ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Açıklamada, olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığı, olayın ardından kaçan 2 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Olay, dün Tarsus-Adana Otoyolu Adana gişeleri yakınlarında meydana gelmişti. Yol kenarındaki cesetleri gören bir kamyon sürücüsünün haber vermesiyle olay yerine gelen polisler, kadınların tabancayla vurularak öldürüldüğünü belirlemişti. Polis, öldürülen kadınların kimliklerini belirlemek ve cinayet şüphelilerini tespit etmek için çalışma başlatmıştı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayetle ilgili yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İlimiz Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu Karaisalı çıkışı yakınlarında 16/03/2015 saat 06.00 sıralarında Semire Balık (47) ve kızı Ayşe Işık'ın (22) yol kenarında silahla vurularak öldürülmüş halde bulunması ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada;

Maktul Semire Balık'ın Mersin yolu üzeri hipodrom karşısı 'X' isimli işyerini çalıştıran firari şüpheli H.B.'den boşanarak eşinden ayrı yaşayan kızı Ayşe Işık ile birlikte Mersin'in Erdemli ilçesinde ikamet ettiklerinin belirlendiği, maktul Semire Balık'ın, eski eşi H.B. ile ayrılmalarından dolayı Adana Aile Mahkemesi'nde mal varlığından kaynaklı mal paylaşım davalarının devam ettiğinin saptandığı, firari şüpheli H.B.'nin, oğlu A.B. ile birlikte olaydan sonra ortağı olan İ.Ö. tarafından Şanlıurfa iline, buradan da kardeşi H.B. tarafından da başka bir ile götürüldükleri tespit edilmiştir.

Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında firari şüpheli H.B.’nin damadı D.D., kardeşi H.B. ve ortağı İ.Ö. ile maktul Ayşe Işık’ın, hakkında Erdemli Aile Mahkemesi tarafından 6 ay uzaklaştırma kararı verilen eşi M.I. gözaltına alınmıştır.

Olaydan sonra kaçan şüpheliler H.B. ve oğlu A.B.'nin yakalanması çalışmalarına çok yönlü olarak devam edildiği hususu,

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."