Adana'da gasp yaptıkları ileri sürülen Suriye uyruklu iki genç gözaltına alındı.

Olay, merkez Seyhan ilçesi İstiklal mahallesi Adana Erkek Anadolu Lisesi önünde yaşandı. Tatil için Adana'ya gelen 25 yaşındaki öğretmen Emine Bozer'in yanına yaklaşan iki genç çantasını alarak kaçmak istedi. Direnen öğretmenle bir süre boğuşan gençler, içinde 300 Lira ile akıllı bir cep telefonu bulunan çantayı alarak kaçmayı başardı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis, yakındaki iş yerlerinin güvenlik kameralarını inceledi ve gaspçıların kendi aralarında Arapça konuştuklarını da tespit etti.

Emniyet Asayiş Şubesi Gasp Bürosu ekipleri, olayı gerçekleştirdikleri iddiasıyla Muhammed Gatay (19) ile kardeşi Ahmet Gatay'ı (18) gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alınan gençlerin kendilerini babalarının gaspa zorladığı söyledikleri öğrenildi. Şüpheliler, cep telefonunu kendileri gibi iç savaştan kaçarak Adana'ya gelen bir Suriyeli'ye sattıkları belirlendi.

Sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimi'ne getirilen iki kardeşten Ahmet Gatay, bu işi yapmaya babasının zorladığını ifade edip ona küfretti.