Adana'da Burç Okulları’na yönelik hafta sonu 35 polis ve 5 maliyecinin yaptığı baskının perde arkasında servis işini alamayan firma çıktı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, dilekçe ile müracaatı ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) başvuruları ile daha önce öğrenci taşımacılığı işi yapan müştekiler İ.D., S.D., Y.P. ve A.B.'nin, 'Özel Burç Çukurova Okulları'nda defter, belge ve senetlerinin iade edilmediği' şeklindeki iddiaları üzerine, Adana Özel Burç Eğitim İşletmeleri A.Ş. yöneticileri hakkında 'Güveni kötüye kullanma, bedelsiz senedi kullanma ve Vergi Usül Kanunu'na muhalefet' suçlarından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Soruşturma kapsamında müştekilerin ifadelerinin alındığını ve bu ifadeler doğrultusunda arama ve inceleme yapmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 20/03/2015 tarih ve 2014/33070 soruşturma sayılı yazı ile Adana Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği'nden talepte bulunulduğu belirtilen açıklamada, “Talebe istinaden Adana 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce, 20/03/2015 tarih ve 2015/1347 D. İş sayılı kararı ile Burç Özel Eğitim A.Ş.'ye ait Özel Burç Çukurova İlkokul ve Ortaokulları'na ait eğitim alanı dışında kalan, yönetim ve idari kısımlar ile muhasebe bölümlerinde arama-el koyma-bilgisayar kayıtlarında inceleme ve kopyalama izni verilmiştir. Alınan izin doğrultusunda özellikle okulların tatil olduğu 21/03/2015 Cumartesi günü söz konusu okulda kurumun temsilcileri ve avukatları nezaretinde, vergi dairesi görevlileri ile birlikte arama ve inceleme işlemleri yapılmıştır. Bu işlemler sonucunda el koyma işlemi yapılmaksızın 2 adet bilgisayarın imajları incelenmek üzere alınmış olup, söz konusu soruşturma ve incelemelerin halen devem ediyor.” denildi.