Adana ve Kosova arasında ekonomik ilişkilerin yanı sıra, sportif ilişkilerin de güçlenmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Rahim Morina, arasında sözlü mutabakata varıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, Başkonsolos Rahim Morina'yı makamında ağırladı. Ziyarette, Adana ve Kosova arasındaki ekonomik ve sportif ilişkiler değerlendirildi, yeni iş birlikleri yapma noktasında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Türkiye ile birçok konuda iş birliği gerçekleştirebileceklerini ifade eden Morina, Kosova’da üretim yapacak firmaların, ürünlerini Avrupa’ya ihraç ederken kolaylık yaşayacağına vurgu yaptı. Kosova’nın doğal ve sanayi zenginlikleriyle ilgili de bilgi veren Morina, sportif alanda ise karşılıklı ziyaret ve karşılaşmalarla ilişkilerin güçlendirilebileceğini söyledi. Morina, Kosova’dan önemli futbolcuların büyük takımlara transfer olduğunu ve Adana’daki profesyonel takımlarla da bu konuda iş birliği yapılabileceğini iletti, Avrupa’dan futbolcu almaktansa, Kosova’dan alınmasının çok daha kolay olacağını kaydetti.

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON İKİ KOSOVALI FUTBOLCU ADANA‘DA OYNASIN
Kosova-Adana ve Kosova-Türkiye ilişkilerine önem verdiklerini kaydeden Hüseyin Sözlü, "Seçimlerden sonra Adana Sanayi Odası Başkanı'nın da yer alacağı bir heyetle Kosova'ya gitmek istiyoruz. Arzu ederseniz o seyahati sizinle birlikte yaparız. Kosova’da Adanalı iş adamlarının yatırım yaparak Kosova ekonomisi güçlendirmesi, bunun Türkiye-Kosova ilişkilerine olumlu etki yapması bizi çok mutlu eder. İnşallah en kısa zamanda Kosova’da olacağız. Kosova’yla ekonomik ilişkilerimizin yanı sıra sportif ilişkilerimizi de geliştirmek isteriz. Şehrimizden bir futbol takımıyla, basketbol takımıyla Kosova’yı ziyaret edip, kardeşlik maçları tesis edebiliriz. Önümüzdeki yıl da en az iki Kosovalı futbolcu bizim takımlarımızda yer alsın. Bizim ilişkimiz dostluktan öte kardeşlik üzerinedir.” diye konuştu.