Adana'da ulusal ve uluslararası başarılarıyla öne çıkan Burç Okulları'na bağlı Çukurova Burç Koleji, sabah saatlerinde maliyeci ve polislerin baskınına uğradı.

Hafta sonu eğitimin devam ettiği saatlerde 4 maliyeci ve yaklaşık 40 polis okulda arama yaptı. Okul yönetimi ve veliler 12 Eylül ve olağanüstü hal dönemlerini aratmayan bu uygulamaya tepki gösterdi. Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, Adana 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 'vergi usul kanununa muhalefet suçu' iddiasıyla okula gerçekleştirdiği operasyonun nevruz kutlamalarına gölge düşürdüğünü söyledi.

ALGI OPERASYONU

Sultan Sözeri, “Vergi incelemesi denilen konuyla alakalı, Adana Emniyet Müdürlüğü’ndeki bütün polisler buraya gönderilmiş. Kendilerine teşekkür ediyorum, Nevruz’u bize böyle kutlattıkları için, bu arkadaşlara ve onları buraya gönderenlere. Maliye denetmenleri zaten istedikleri zaman, istedikleri belgeleri alabiliyor. Polise gerek yoktu. Ama maalesef bir algı verilmek isteniyor. Önümüzdeki sezon için kayıtlarımıza ciddi bir teveccüh var. Bu tabloyu gören insanlarımız daha bir aşk ve şevkle gelip çocuklarını kayıt edecek. Bizlerde velilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

OKULUN BAŞARISI GÖLGELENMEYE ÇALIŞILIYOR

Özel Burç Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Sözeri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Usulsüz yapıldığını düşündüğümüz arama kararına da avukatlarımız aracılığıyla itiraz edilmiştir.” diye konuştu. 21 Mart Cumartesi sabah saat 09:00’da okula yaklaşık 40 polis ve 4 vergi memuruyla emniyetten baskın mahiyetinde ekipler geldiğini hatırlatan Sözeri, şunları söyledi: “BİMER başvuruları ve müşteki beyanları esas alınarak bir arama kararı alınarak, kurumumuza girilmiştir. Ben yönetim kurulu başkanıyım. Ben gelmeden arama başlamıştı. Kurumumuz yaklaşık bir ay önce vergi denetiminden de geçmişti. Tüm evraklar mali açıdan yetkililerin bilgisi dahilindedir. Daha dün açıklanan YGS, TEOG sınavında il birincileri çıkaran bir okuluz. Minikler ve yıldızlar basketbolda il birincisiyiz. Daha birçok spor branşlarında birinciliklerimiz var. Yakın zamanda yapılan Liselerarası yapılan TÜBİTAK proje yarışmasında Adana’dan kabul edilen 20 projeden 9 proje okulumuza ait. Okulumuzun bu başarısı gölgelenmeye çalışıldığını düşünüyoruz. Öğrenciler okulumuzda takviye kursu görürken, 40 kadar polisle birlikte arama yapılması eğitim hak ve özgürlüğünü kısıtlamıştır. Usulsüz yapıldığını düşündüğümüz arama kararına da avukatlarımız aracılığıyla itiraz edilmiştir. Arama devam etmektedir. Detaylı açıklamalar daha sonra yapılacaktır.”