Iğdır’da PKK’lı teröristlerin yola döşediği bombanın patlatılması sonucu servis aracında şehit olan 13 polisten İbrahim Derindere ve Yalçın Palıt için Adana Valiliği’nde tören düzenlendi.

Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Adana Milletvekilleri Mevlüt Karakaya, Seyfettin Yılmaz, İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer, Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı, Mehmet Şükrü Erdinç, Sadullah Kısacık, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve askeri ve mülkü erkan ile vatandaşların katıldığı cenaze töreninde, şehit ailelerin feryadı yürekleri dağladı.

Polis memuru İbrahim Derindere’nin eşi Şeyma Derindere, kucağında 3 yaşındaki kızı Hafsa ile şehidin Türk bayrağına sarılı tabut üzerine giderek vedalaşması duygusal anlara neden oldu. Programda saygı duruşundan sonra şehit polislerin özgeçmişleri okundu.

Törende konuşan Vali Mustafa Büyük, “Şehitlerin manevi huzurunda bir kez daha vurgulamak istiyorum ki; vatanımızın, birlik ve beraberliğimizin korunmasında canlarını feda eden aziz şehitlerimizin kahramanlıkları ülkemiz üzerinde oynanan oyunları yakıp, eritecek; milli birlik ve beraberliğimize vurulmak istenen fesat tohumlarını paramparça edecektir. Aziz şehitlerimiz bugün tüm dünyaya bir kez daha kararlılıkla ve yüksek sesle haykırıyoruz ki göğsünüzdeki imanla dalgalandırdığınız, rengini döktüğünüz kanlardan alan Ay Yıldızlı bayrağımızı sizlerin emaneti olarak büyük bir inanç, coşku ve gururla dalgalandıracağız. Son günlerde yaşanan bu hain saldırıların ülkemizin en büyük milli güç kaynağı olan toplumsal barışımıza, demokrasimize, kardeşliğimize ve istikrarımıza zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ise polisin gerektiğinde vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canını feda edeceğine yemin ederek göreve başladığını söyledi. Müdür Zeybek, “Dün olduğu gibi bugün ve yarın da bu tür hainlikler bizleri yıldırmayacaktır. Son günlerde birlik ve beraberliğimizi, huzur ve güven ortamını bozmaya çalışan şer odakları ile çok iyi hainler bilsinler ki buna hiçbir zaman ulaşamamışlardır, ulaşamayacaklardır. Vatan uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizin fedakar aileleri, sizler şehitlerimizin emaneti olarak gönlümüzün en müstesna yerinde bulunuyorsunuz.” diye konuştu.

İl Müftüsü Arif Gökce’nin yaptığı duanın ardından tören mangası tarafından omuzlarda taşınan şehitlerin cenazeleri defin edilmek üzere Buruk Mezarlığı’na götürüldü.