Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde görevli Dr. Abdullah Biroğul’un kendi aracıyla seyir halinde iken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine tepki gösterdi. Şen, “Yaşatmak için var olduğumuz topraklarda öldürülmek istemiyoruz!” dedi.

Dr. Hakan Şen, yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemizi kan golüne çeviren, okul sıralarını doldurması gereken yaştaki çocuklarımıza tabutları reva gören, söylemleri ile mevcut çatışma ve şiddet ortamını tırmandıran herkes Dr. Abdullah Biroğul'un katlinden sorumludur.” dedi.

Dr. Şen, sağlık emekçilerini hedef alan, sağlık kurumlarını işlemez hale getiren, halkın sağlık hizmetlerine erişim hakkını engellemeye varan bu şiddet ortamının ülke tarihine yazılan kapkara bir leke olarak anılacağını vurguladı. Toplumsal barışın bir an evvel yeniden tesis edilmesi gerektiğine işaret eden Şen, “Halkımıza sağlık hizmet sunumunun ‘sağlıklı’ bir şekilde sürdürülebilmesi, sağlık hizmetleri ve emekçilerinin can güvenliği ve iyilik halinin korunması için de mevcut çatışma ve şiddet ortamı ivedilikle sonlandırılmalıdır. Defalarca yinelediğimiz çağrının ısrarla arkasındayız: Türkiye Büyük Millet Meclisi görevini yapmalı ve bu çatışma ve şiddet ortamı bir canımızı daha aramızdan almadan sonlandırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki barış bir lüks değil, yaşamsal bir ihtiyaçtır. Gece gündüz halkımızın sağlığı için emek veren meslektaşımızın hayatına mal olan bu saldırıyı öfkeyle kınıyoruz. Sorumluların yakalanması ve adalete teslim edilmesi için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.” diye konuştu.