Polisin uyuşturucu ticaretini organizasyon halinde yapan şahıslara yönelik uzun süreli yürüttüğü çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen operasyonda K.B., C.B., F.C., ve N.A., isimli şüpheli şahıslar yakalandı. Ayrıca aynı organizasyonun içinde bulunduğu tespit edilen M.E. isimli şüpheli şahıs Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yakalanarak Adana Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Şüpheli şahısların araçlarında yapılan aramada 30 kilo 640 gram uyuşturucu ele geçirildi.

Söz konusu şüpheli şahısların değişik illerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri gerek kilogramlık, gerekse kullanıma hazır ( fişek tabir edilen ) paketler halinde piyasaya sürmeye hazırlandıkları öğrenildi.

Emniyetten yapılan açıklamada, bu uyuşturucuların ele giçirilmesi sonucu 61 bin 100 kişinin zehirlenmesinin engellendiği belirtildi. Emniyetin açıklamasında: "Uyuşturucu kullanımının ve ticaretinin önlenmesi için yapılan eğitimlerin, üretilen projelerin, alınan polisiye tedbirlerle gerçekleştirdiğimiz operasyonların önemli olduğunu biliyor ve gençlerimizi bu sonu olmayan yoldan kurtarmak için zaman ve mekân sınırı tanımadan çalışıyoruz. Emniyet teşkilatımız, zehir tacirlerine yönelik kararlı mücadelesini devam ettirecektir." denildi.