Çukurova Üniversitesi ve TUBİTAK İşbirliği ile Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama ve Proje Döngüsü Eğitimi kursu düzenlendi. Eğitim kursuna farklı üniversitelerden eğitmen ve kursiyerler katıldı. Eğitimler sonunda kursiyerler sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ve eğitmenlerinden aldı.

Çukurova Üniversitesi tarafından bölge üniversitelerindeki araştırıcıların ve eğitmenlerin katılımıyla eğitim semineri düzenlendi.

İki gün süren seminerde Prof. Dr. Nebahat Sarı (Çukurova Üniversitesi), Prof. Dr. Sezai Ercişli (Atatürk Üniversitesi), Prof. Dr. Yeşim Yalçin Mendi (Çukurova Üniversitesi), Prof. Dr. Ahmet Balkaya (Ondokuz mayıs Üniversitesi), Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar (Çukurova Üniversitesi), Prof. Dr. Halit Yetişir (Erciyes Üniversitesi) eğitim verirken, seminer sonunda ise katılımcılara sertifikaları törenle takdim edildi.

Sertifika töreninde konuşan Prof. Dr. Nebahat Sarı, bölge üniversite ve enstitülerde tarım alanında çalışan, proje yazan, bu konuda bilgi ve birikim sahibi olan eğitmenlerin katılımıyla başarılı bir çalışma yaptıklarını söyledi. Üniversitelerden ve bakanlık kuruluşlarından 24 kursiyerin katılarak bilgi ve deneyim alışverişinde bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Sarı, yoğun bir tempo ile eğitimi tamamladıklarını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ise araştırıcılara, TUBİTAK’a proje hazırlayarak bilimsel araştırma ve çalışma yapmaları temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Prof. Dr. Fenercioğlu eğitmenlere teşekkür belgesi takdim ederken, eğitmenlerde kursiyerlere katılım sertifikalarını verdi. Eğitim semineri anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.