Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından ‘Kana-Sana İhtiyacım Var’ sloganıyla kan bağışı kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında şehrin çeşitli noktalarında kan alım merkezi oluşturulurken, kan verecek kişiler adına Toros Dağları’nın eteklerinde ağaç dikilecek.

İstasyon Alanı’ndaki açılış programında konuşan Vali Mustafa Büyük, Kızılay’ın en güvenilir yardım kuruluşları içerisinde yer aldığını söyledi. Kızılay’ın hem ülke içinde hem dünyada nerede bir sıkıntı varsa ilk önce oraya yetişen, yardım eden, her türlü organizasyona katkı sağlayan bir fonksiyonu çok güzel bir şekilde yürüttüğünün altını çizen Vali Büyük, “Hepimiz Türk milletinin oluşturduğu Kızılay ile gurur duyma durumundayız. İlimizde de birkaç gün öncesinde dahi gördüğümüz en ufak bir problemde dahi Kızılay’ın nasıl kısa süre içerisinde organize olduğunu, katkı sağladığını hep beraberce şahit olduk. Her alanda yapılan bu faaliyetlere teşekkürlerimi iletiyorum. Ama Kızılay kan konusunda da insanımız için ihtiyaç olan oranda en geniş bir şekilde bir dayanışmayı ve birlikteliği de ifade eden üslup içerisinde, karşılık beklemeksizin desteğini sürdürmektedir.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise kan verme kampanyalarının sadece ihtiyaç olan kanı toplamaktan öte kan verme alışkanlığını bir farkındalık projesi olarak halka yaymak olduğunu belirtti. Kan bağışının vücut için bir yük değil fayda olduğunun altını çizen Sözlü, Büyükşehir Belediyesi personeli olarak 5 bin ünite kan vermenin sözünü verdi. Sözlü, “İnşallah bize siz koruluktan orta vadede 3-4 yıl içerisinde 25–30 binlik bir ağaç bölümünü bize ayırın. Bunu biz tamamlayacağız. Aile fertlerimizle de olsa bunu tamamlayacağız. Bu tür çalışmalarınızı her platformda desteklemeye hazırız. İnşallah Adana’yı kişi başına vurduğumuzda ortalamada Türkiye birincisi yapalım.” diye konuştu.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da kampanya kapsamında kan bağışında bulunanlar adına Torosların eteklerinde bir fidan dikileceğini söyleyerek, vatandaşları kan bağışına davet etti.

Konuşmaların ardından protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Sabri Beytorun ile diğer protokol üyeleri sırasıyla kan verdi. Kampanya kapsamında İstasyon Meydanı, Çakmak Plaza önü, Duygu Kafe yanı ve İnönü Parkı önünde de kan alım merkezleri oluşturuldu.