Son günlerde giderek artan nöbetçi eczane soygunlarından bıkan Adana Eczacı Odası Yönetimi, Vali Mustafa Büyük’ten yardım istedi.

Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ersun Özkan ve yönetim kurulu üyeleri Vali Mustafa Büyük’ü ziyaret ederek, nöbetçi eczanelerin yaşadığı sorunlara çözüm istedi. ADEO Başkanı Ersun Özkan, eczacıların şehrin her köşesine eczane açarak halkın ilaca ulaşımını sağladığını belirtti. Nöbetlerinde eczacıların halkın sağlık ihtiyaçlarını karşılarken can ve mal güvenliği konusunda huzur içinde görevlerini yerine getirmediğini ifade eden Özkan, son 2-3 ay içerisinde 6 eczanenin nöbet sırasında gece silahlı kişiler tarafından soyulduğunu aktardı. Eczacıların gece nöbetleri sırasında ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Ersun Özkan, “Gece nöbet tutan eczacı ve çalışanlarının can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda tedbir alınmasını istiyoruz. Bu anlamda konu ile ilgili olarak gerekli tedbirlerin alınmasının sağlık hizmetlerinin aksamaması adına da önemli buluyoruz. Bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz.”

EVSEL İLAÇ ATIKLARI ÇOK TEHLİKELİ
Evlerde kullanılmayan ya da miadı dolan ilaçların tehlikeli atık kapsamına girdiğini de hatırlatan ADEO Başkanı Özkan, halk ve çevre sağlığının korunması adına evsel ilaç atıklarının toplanarak imha edilmesine yönelik proje hazırladıklarını aktardı. Özkan projeyle ilgili şunları söyledi: “Bu tür ilaçların çöpe atılması, gelişi güzel ve bilinçsiz kullanımı sonucu halk sağlığı ve çevre sağlığı tehlikeye girmektedir. Bu proje ile kötü sonuçları olan tehlikelerin önlenebileceği gibi bölgemizdeki akıllı ilaç kullanımına yönelik farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Eczacıların sorunlarını dinleyen Vali Büyük, nöbetçi eczanelerin soyulmasının önlenebilmesi adına çalışma başlatarak, tehlikeli atık sınıfına giren evsel ilaç atık konusunda eczacılara yardımcı olacağını söyledi.