Balcalı Yerleşkesi'ndeki R-1 Derslikleri önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, üzerinde 'intikam' yazan bir pankart taşıyarak yürüyüşe geçti. Gruptakiler terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atarken, 'intikam' diye tempo tuttu. Polisin ve özel güvenlik görevlilerinin geniş önlem aldığı eylemde, yürüyen gruba bazı öğrenciler tepki gösterdi. Tepki gösteren öğrenciler, güvenlik görevlilerince eylemcilerden uzaklaştırıldı. 

Merkez Yemekhanesi önünde basın açıklaması yapan göstericiler, bir süre daha yerleşke içerisinde yürüyüp dağıldı.

MERSİN

MERSİN'de BDP üyeleri, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki olaylarda 2 kişinin ölümünü oturma eylemi yaparak protesto etti.

BDP İl Binası önünde toplanan ve aralarında çocuk ile kadınlardın da bulunduğu yaklaşık 200 eylemci, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Özgür Çocuk Parkı'na kadar yürüdü. Akdeniz Belediye Başkanı BDP'li Fazıl Türk'ün de destek verdiği eylem sırasında grup 'Lice'nin Hesabı Sorulacak' yazılı pankart ve dövizler taşırken, yürüyüş sırasında 'İntikam', 'Katil devlet hesap verecek' sloganları attı.

Yolu trafiğe kapatan eylemciler, oturma eylemi yaparak yaşanan olaylara tepki gösterdi. Dağılmanın ardından 40 kişilik grup, İstiklal caddesi üzerinde bulunan İl Jandarma Komutanlığı önünde zafer işareti yaparak 'İntikam' sloganları attı. 5 dakika eylemini sürdüren grup, dağıldı.