Adana'da 4 şehit ailesi ile 7 gaziye 'Devlet Övünç Madalyası' takdim edildi. Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlen törende acıları tazelenen şehit aileleri duygusal anlar yaşadı.

Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar askeri ve diğer kurum temsilcilerinin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Sinevizyon gösterisi eşliğinde şehit ve gazilerin özgeçmişlerinin okunması sırasında aileler gözyaşlarına hakim olamadı.

‘GÖNÜLLERDEKİ MADALYA HİÇ SÖNMEYECEKTİR’
Vali Büyük, Şehitler Haftası dolayısı ile çok önemli günlerin yaşandığını söyledi. Büyük, “Millet olarak vatanı, bayrağı ve inancı için canlarını seve seve feda eden insanımızın en güzel örneklerinden birsini birlikte burada yaşıyoruz. Bugün verdiğimiz madalyalar sembolik olarak onların hatırasını yaşatacaktır ama gönüllerdeki madalya hiçbir zaman sönmeyecektir.” dedi.

Vali Büyük, daha sonra şehit komiser Mustafa Sarı, şehit polis memurları Adem Çoban ve Serkan Ağca, şehit jandarma onbaşı Mustafa Altan’ın yakınları ile malul polis memurları Seyhan Aslanergün, Fatih Akyıldız, jandarma uzman çavuşlar Aydın Öztürk, Kerim Yağmurlu, Mustafa Çerik, jandarma komando er Abdullah Nennioğlu ile Jandarma Er Ali Bulduklu’ya madalya ve beratlarını verdi.

‘DEVLETİMİZE GÜVENİYORUZ’
20 Mart 2014'te Niğde'nin Ulukışla ilçesinde yol kontrolü sırasında IŞİD terör örgütü üyeleri tarafından şehit edilen polis memuru Adem Çoban’ın eşi Ümmü Çoban törene kızları Hacer (17), Bedihan (15) ve Zehra Betül (9) ile birlikte katıldı. Merasimden sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ümmü Çoban, “Çok üzücü bir şey. Tabi babamızın şehitliğiyle de gurur duyuyoruz. Niğde'de IŞİD üyelerinin yargılandığı dava devam ediyor. Şu anda bir durum yok, ertelendi, bekliyoruz. Devletimize güveniyoruz.” diye konuştu. Kızı 11. Sınıf öğrencisi Hacer Çoban ise duygularını, “Çok üzücü bir şey. Şu an konuşamıyorum. Çok kötü oldum. Ama bu olayın en iyi yanı şu ki, (babamın) şehit olmasıdır. İçimiz rahat; mutlu olabileceğimiz, sevinebileceğimiz tek yön bu. Onun dışında hiçbir şey söylenmiyor.” ifadelerini kullandı.

‘BÖYLE OLMAYACAKTI’
Adana’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında izinsiz gösteri yapan gruba müdahale ederken köprüden düşerek şehit düşen komiser Mustafa Sarı’nın babası İbrahim Sarı, “Vallahi böyle olmayacaktı ama oldu. Oğlum 7 bin polise bedeldi. İlkokul 1. sınıftan akademinin sonuna kadar takdirnameleri var. Fakat Mevla’m böyle demiş. Çok akılı bir çocuktu. Bir şey diyemiyorum. Allah eşine sabır versin.” şeklinde konuştu. Anne Elife Sarı da, “Allah eşine, kuzumun kuzusuna uzun ömür versin. Acılarını göstertmesin. Bizler gördük, sizler görmeyesiniz. Kuzum çok başarılıydı.” açıklamasını yaptı.