Türkiye'nin IŞİD ile mücadele kapsamında hava üslerini açma kararının ardından, ABD ve IŞİD karşıtı koalisyon üyesi ülkelerin uçakları bu üsleri kullanmaya başladı.

Dün saat 15.00 sıralarında Adana’da bulunan İncirlik Üssü’nde başlayan hareketlilik az da olsa bugün de sürdü. ABD Hava Kuvvetleri’ne ait uçakla 270 Amerikan askerinin dün üsse getirilmesinden sonra 6 adet F-16 savaş uçağı da İncirliğe inmişti. Bugün sabah saatlerinde özellikle kargo uçaklarının hareketliliği dikkat çekti. Havalanan bir kargo uçağı bir müddet sonra tekrar iniş yaptı. Daha sonra bir kargo uçağı da piste inerken, iki Türk jeti de arka arkaya iniş yaptı. Bir müddet üste kalan Türk jetleri daha sonra yeniden havalandı. Öğle saatlerinde iniş yapan bir askeri helikopter de kısa süre sonra tekrar kalktı.

Geçtiğimiz hafta da ABD askerlerine ait lojistik malzeme getiren çok sayıda nakliye uçağı İncirlik Üssü’ne inmişti. Geçen hafta içinde ilk kez İncirlik Üssü’nden kalkan ABD’nin insansız hava araçları Suriye’deki IŞİD hedeflerini bombalamıştı.