Adana’da bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinin yıldönümünde, sokak eylemlerinde rol alacakları ileri sürülen kişilere yönelik 19 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Polis, 15 kişiyi gözaltına alırken bu kişilerin gösterdikleri yerlerdeki aramalarda 7 adet ruhsatsız av tüfeği ile 3 tabanca ele geçirildi.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaklaşık 500 polisle merkez Seyhan ilçesi Hürriyet, Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Barbaros ve Şakirpaşa mahalleleri ile Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde sabah erken saatlerde operasyon gerçekleştirdi. Terörle mücadele ekiplerinin yanı sıra operasyona özel harekat ve çevik kuvvet polisleri de katıldı.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “İlimizde çeşitli tarihlerde suça karışan suç örgütlerine yönelik olarak ilimiz adli mercilerin talimatları çerçevesinde 11 Şubat 2015 günü yapılan operasyonda 15 şüpheli şahıs yakalanmıştır.” denildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin ev, işyeri ve gösterdikleri yerlerdeki aramalarda, 7 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet tabanca, 164 adet fişek, 1 adet kapsam dışı bıçak, 5 adet Yasak yayın ile 18 bin adet kaçak sigara ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerin ifadeleri sürüyor.