Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, AK Parti iktidarının son dönemde atadığı mülkü amirlerin, partinin il ve ilçe başkanları gibi çalıştığını söyledi. Karagöz, koşullu görev yapan bu mülki amirlerin herkesi AK Parti’nin değirmenine su taşımaya zorladığını vurguladı.

Eğitim Sen üyeleri, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun azarlamasının ardından kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden matematik öğretmeni Halil Serkan Öz için bir araya geldi. İnönü Parkı’nda bir araya gelen eğitimciler, AK Parti il başkanı gibi çalışanlardan birinin de Vali Cebiroğlu olduğunu belirtti. Öğretmen Öz’ün hayatını kaybetmesinin birinci derecede sorumlusunun Yalova Valisi olduğunu kaydeden Karagöz, "Bir öğretmenin öğrencileri önünde hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan Vali, hukuk önünde bunun hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmelidir." dedi.

Öz’ün hayatını kaybetmesindeki bir diğer sorumlunun da eğitimcileri her fırsatta itibarsızlaştıran, hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren AK Parti ve hükümet olduğunu ifade eden Karagöz, "Çünkü Vali Cebiroğlu, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını 'destan yazmak' olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği 'cebir' görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir." açıklamasında bulundu.