Adana Ekspres Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Koza Yardımcı isimli kadın gazeteci, aylar önce attığı bir tweet nedeniyle eski Adana Valisi’ne hakaret ettiği iddiasıyla Nevşehir'de gözaltına alındı. Adana Ekspres Gazetesi İmtiyaz sahibi Hakan Bülent Yardımcı'nın da kızı olan Koza Yardımcı, nöbetçi hakim tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

"20 OCAK'TA YAKALANMA EMRİM ÇIKARILMIŞ HABERİM YOK"

Adana eski Valisi olan, halen Sakarya Valiliği görevini yapan Hüseyin Avni Coş'a, attığı bir tweette hakaret ettiği iddiasıyla gazeteci Koza Yardımcı, Adana 24. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 20 Ocak 2015 tarihinde gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine bugün sabah saatlerinde kaldığı otelden alınan Koza Yardımcı, polisler tarafından götürüldüğü Nevşehir Adliyesi'nde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Adana Ekspres Gazetesi köşe yazarı olan Koza Yardımcı yaptığı açıklamada, Adana eski Valisi Hüseyin Avni Coş Bey’le ilgili geçmiş dönemlerde bir twett attığının iddia edildiğini, ancak kendisinin attığını hatırlamadığını, muhtemelen atmış olabileceğini söyledi.
Twette hakaret edildiği iddiasıyla eski Adana yeni Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un kendisini mahkemeye verdiğini kaydeden Yardımcı “ Bu sabahta 2 gün önce bir arkadaşımın düğünü ve tatil amaçlı geldiğim Nevşehir’de kaldığım otelde sivil polisler gelerek gözaltına aldı. Twette “ Adanalı bayrak düşmanı Vali istemiyor” yazıyordu. Dönemin Adana Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’la bir törende bayrak krizi yaşanmıştı. Aldırmaz, bayraklı rozet dağıtmak istemişti. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’ta buna karşı çıkmıştı. Buna sadece ben değil bütün vatandaşlar tepki göstermişti. Sonuçta üzerinde Türk bayrağı olan rozetin dağıtımında sakınca görmemiştik. Olay, sanırım geçen yıl 29 Ekim kutlamalarında olabilir. Tam tarihini hatırlamıyorum. Ya 30 Ağustos, ya 29 Ekim kutlamalarında olabilir. Olayla ilgili daha önceden de polisler evime gelmişti. Arama izinleri olmadan, ben evde yokken eve girmek istemişlerdi. Sonrasında ben gidip ifade verdim. İfade sonrasında kimsenin sesi soluğu çıkmadı. Dava açılmış ama elime ulaşan bir tebligat olmadı. Tebligat yapıldığı söyleniyor ama benim elime ulaşmadı. Kaldı ki, yakalanma emri 20 Ocakta çıkarılmış. Ben buraya gelmeden iki gün önce Adana Adliyesi’ne gidip sabıka kaydı aldım. Orada kimse davam olduğunu, yakalanma emrim olduğunu söylemedi. Adli sicil kaydımı alıp çıktım.” dedi.

Davanın, CMK 191/3-c ve CMK 147 maddeleri gereğince açıldığını kaydeden Yardımcı şöyle konuştu: “Bu maddelerin ne anlama geldiğini açıkçası bilmiyorum. Bunu da araştıracağım. Kapadokya’ya tatil ve çok sevdiğim bir arkadaşımın düğünü için geldim. İki gündür buradayım. Bugün sabah 07.00’de otelin resepsiyonundan arayarak polisin geldiğini söylediler. Aşağıya indim, gözaltı yapacaklarını söylediler. Otelden çıkınca önce Asayiş Şube Müdürlüğü’ne, oradan da Adli Tıp Kurumu olmadığı için Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden sonra adliye’ye götürüldüm. Orada bir süre Nöbetçi Hakimi bekledim. Nöbetçi Hakim geldi, dava görüldü, salıverildim. Mahkemede hakime hanım, tweeti atıp atmadığımı sordu. Ben de atıp atmadığımı hatırlamadığımı söyledim. Dosya burada olmadığı için tarihini kendileri de bilmiyorlar. Attığımı belirttikleri tweetin bence hiçbir suç durumu yoktur. Suç unsuru taşıdığını düşünsem yazmazdım zaten. Kimseye hakaret etmek gibi bir kastımız yoktur. Ama bayrak düşmanlığına da tahammülümüz yoktur. Mahkeme hakimi herhangi bir karar vermeden duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.”