Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği, Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nurettin Yıldız ve TRT Diyanet TV’nin cezalandırılması istemiyle Adana Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Yıldız’ın 21 Haziran Pazar günü TRT Diyanet TV’de yaptığı konuşmada, “Allah, bir erkeğe 'kadın dövebilirsin' diyor. Kadının boynundan yukarısına, göğsüne ve beline vurulmaz. Erkek kadını dövmezse rahatlamak için başka yollar bulur ve kadın o zaman delirir. Kadınlar delirmemek için yatıp kalkıp Allah erkeklere kendilerini dövme hakkı verdiği için şükretmelidir.” dediğini vurgulayan Dernek Başkanı Ülkü Tolunay ve yönetim kurulu üyeleri, Yıldız’ın cezalandırılmasını istedi.

Konuşmaların yasalarda suç sayılan kadına yönelik şiddeti övdüğünü vurgulayan Tolunay, TRT Diyanet TV’nin de konuşmaları yayınlayarak suça ortak olduğunu vurguladı. Cumhuriyet Savcısı’nın suç duyurusu başvurusunu kabul ettiğini kaydeden Tolunay, hazırlık soruşturması için kayıt numarası verilen dosya üzerinde yasal girişimlere devam edeceklerini dile getirdi.

Adana’da ‘Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ni içeren İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması isteğine yönelik ilk başvuruyu da yapmış olan Ülkü Tolunay, ilerleyen günlerde Radyo Televizyon Üst Kurulu’na da şikayet konusu olan bir dilekçe hazırladıklarını belirtti.

Tolunay, tüzükleri doğrultusunda kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kovuşturulması konusunda devletin tüm kurumları ile etkili işbirliği yapılmasına dair hak ve yükümlülüklere sahip olduklarını söyledi. 21 Haziran’da işlenen suç hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını talep ettiklerini vurgulayan Tolunay, soruşturmanın yapılarak şikayetli Nurettin Yıldız ve yayından sorumlu TRT yetkilileri hakkında kamu davası açılması için başvuru yaptıklarını ifade etti.

Tüm Türkiye’yi kadına yönelik her türlü şiddete karşı çıkmaya çağıran, Adana’da konuyla ilgili bir imza kampanyası başlatacaklarını açıklayan Tolunay, vatandaşları duyarlılığa davet etti.