Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Mersin’in Tarsus ilçesinde toplu taşıma aracında katledilen Çağ Üniversitesi Öğrencisi Özgecan Aslan cinayetine tepki gösterdi.

Oda Başkanı Sözütek, ülke çapında infiale yol açan olayın bir minibüste gerçekleşmesinin üzüntülerini daha da artırdığına işaret etti. Sözütek, “Özgecan için canımız yandı, kanımız dondu. Bu vahşi katliamın minibüste yaşanması bizleri daha da kahretti. Üzüntümüz sonsuz. Allah, ailesine ve sevenlerine sabırlar versin. Özgecan’ı katledenler en ağır cezayla cezalandırılmalı.” dedi.

Sözütek, Adana’da halen köy ve ilçeler dahil yolcu taşımacılığı yapan 3 bine yakın minibüs bulunduğunu, araç sahiplerinin bu olaylardan ders çıkarıp, görev verdikleri şoförleri bundan sonra daha iyi araştırıp, öyle direksiyonu teslim etmelerini istedi. Toplu taşıma kooperatifi başkanlarına da seslenen Sözütek, “Çok şükür Adana’da bugüne kadar böyle bir olay yaşanmadı. İnşallah da yaşanmaz. Sizlerden isteğimiz, iş için müracaat eden minibüs şoförlerinden hem adliyeden verilen vukuatlı adli sicil kaydı, hem de psikolojik durumunu gösteren psiko- test belgesi isteyin. Adli sicil kayıtlarında geriye dönük kayıtlar 5 yıldan sonrası için çıkmıyor olabilir. Bu nedenle psiko- test belgesi de mutlaka istenmeli.” diye konuştu.