Adana Sanayi Odası- Kıbrıs Türk Sanayi Odası buluşmasında, Adana ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında yatırım ve ticari işbirliğini artırma kararlılığının mesajı verildi.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Sanayi Odası’nın daveti üzerine geldiği Adana’da yatırım ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik temaslarda ve girişimlerde bulundu.
Kıbrıs Türk Sanayi Odası yönetim kurulunun konuk olduğu Meclis Toplantısı’nda konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, 2011 yılında kardeş oda protokolü imzalandığını, geçen süreçte ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çaba harcandığını, ziyaretin işbirliği kararlılığının perçinlenmesi açısından önemli olduğunu söyledi.
KKTC ile yatırım ve ticari işbirliğine büyük önem verdiklerini belirten Kıvanç, önümüzdeki süreçte işbirliklerinin sayısının artırılması gerektiğini vurguladı. Kıvanç, "Ziyaret vesilesiyle ticari ilişkilerimizi ve işbirliklerimizi güçlendirmeye dönük neler yapılabileceği noktasında karşılıklı görüşme imkanı bulduk. Adana Sanayi Odası olarak, işbirliği için her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz." dedi.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı da ‘Kardeş Oda’ Adana Sanayi Odası’nın davetiyle Adana’da bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek, gösterilen misafirperverlikten dolayı Başkan Kıvanç’a teşekkür etti. KKTC’nin yıllık 1,7 milyar dolara ithalat, 135 milyon dolarlık ihracatla olumsuz dış ticaret tablosuna sahip olduğunu belirten Çıralı, dışa açılmada ve ihracatta zorlanılması nedeniyle tarımsal ve endüstriyel üretimin geliştirilemediğini bildirdi.

KKTC’nin sürdürülebilir ekonomik yapıya ulaşmasının önemli ve gerekli olduğunu belirten Çıralı, “Adana ve Türkiye ile işbirliklerini önemsiyoruz. Firma ve işadamlarının deneyimlerinden yararlanmak, teknoloji alışverişi ve ortak yatırımlar gerçekleştirmek, üretemediğimiz ürünleri işbirliğiyle imal edip ihracat yapmak istiyoruz.” diye konuştu.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, yönetim kurulu üyeleri, ADASO KKTC Koordinatörü Disiplin Kurulu üyesi Kamerhan Dıblan ile birlikte Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ticaret Odası ve Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü’yü ziyaret etti, ADASO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fırat Karalı’nın ortağı olduğu KSG Makine Fabrikası’nda incelemelerde bulundu.