Adana Sanayi Odası tarafından Büyükşehir Belediyesi’nce tahsis edilen alanda yaptırılarak Türk Kızılayı’na hibe edilen kan bağışı evi törenle hizmete açıldı.

Baraj Yolu Gençlik Meydanı’ndaki kan bağışı evinin açılışına Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar ve ADASO Başkanı Zeki Kıvanç da katıldı.

Açılışta konuşan Zeki Kıvanç, oda olarak sosyal sorumluluk alanında bir görevi daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kızılay’a sağlanan katkının diğer kurum ve kuruluşlara örnek olması dileğinde bulunan Kıvanç, kan bağış evi sayısının daha da artırılması gerektiğini kaydetti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, güvenli kan temini projesini başarıyla uygulamayı sürdürdüklerini belirterek, toplanan kan bağışının 10 yılda 305 bin üniteden 2 milyon üniteye yükseldiğini ve 6 milyon ihtiyaç sahibi hastaya ulaştırıldığını bildirdi.

Kan bankacılığında dünya standartlarında hizmet sunulduğunu belirten Akar, organ bağışı konusunda yetki ve görev verilmesi halinde gerçekleştirmekten gurur duyacaklarını ifade etti. Akar, “Kutsal hizmetlerin sunumunda Kızılay’a destek olan kurum ve kuruluşlarımıza, hayırseverlerimize ve özellikle donörlerimize şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da, sanayicilerin üretim, istihdam ve ihracatın yanı sıra sosyal sorumluluk anlamında kan bağış evi ile önemli bir hizmeti gerçekleştirdiklerini belirterek, “Açılışını yaptığımız ev ile vatandaşlarımız modern koşullarda kan bağışında bulunma ortamına ve imkanına kavuştu.” diye konuştu.

ADASO Başkan Yardımcısı Erdoğan Şire, Genel Sekreter Bora Kocaman’ın da katıldığı açılışta, ADASO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özkök de 40. kez kan bağışında bulundu. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, kan bağışı evinin yaptırılmasından dolayı Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’a teşekkür ederek şükran plaketi verdi.