Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, 3 Aralık 2013 tarihinde dip savağı kapatılarak su tutulmaya başlanan Adatepe Barajı'ndaki su seviyesinin 25 metreye ulaştığını söyledi.

Yapımına 1995 yılında başlanan, Elbistan ve Afşin'de toplam 392 bin 880 dekar araziyi sulayacak olan Adatepe Barajı, 500 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip. Adatepe Barajı'nın dip savağı, Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın'ın da katıldığı törenle kapatılırken, yaklaşık 2 aylık dönem zarfında baraj göletinde biriken su 25 metreye ulaştı.

Aydın, Adatepe Barajı'nda 4 Şubat 2014 tarihi itibariyle 14 milyon 916 bin metreküp su biriktiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Adatepe Barajı, suladığı alan ve su depolama kapasitesi ile çok büyük bir baraj. 1226 talveg koduna sahip barajdaki su seviyesi şu anda 1250,98'e ulaşmış durumda. Yani barajdaki suyun en derin noktası şu anda 25 metreye ulaştı. Baraj göletinde biriken su ise 14 milyon 916 bin metreküp oldu. Bir sulama göleti 1 milyon 500 bin metreküp su biriktirdiği düşünülürse, şu anda bile Adatepe Baraj sahasında 10 adet göletin kapasitesine sahip su var. Barajımız tam dolduğunda ise göletteki su yüksekliği 85 metreye, yani 500 milyon metreküpe ulaşacak."

Adatepe Barajı'nın yaklaşık 2 ay önce su tutmaya başladığını belirten Aydın, suyu ovaya ulaştıracak kanallar için yoğun mesai harcayacaklarını söyledi.

Adatepe Barajı sulama kanalları ile Karakuz Barajı'nın projesinin hazırlandığını ifade eden Aydın, şunları söyledi:

"Adatepe Barajı ile ilgili olarak kanalların yapımı konusunda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Kanallar ile Karakuz Barajı'nın projesi hazırlanıyor. 2014 yılında bütün yoğunluğumuzu bu iki işe vereceğiz ve inşallah bir olumsuzluk yaşanmaz ise bu sene içinde Adatepe Barajı birinci kısım kanallarının yapımı için inşaat ihalesine çıkacağız. Bu konuda yoğun bir çalışma içerisindeyiz."