Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Düzgün, "Askerimiz Dağlıca’da dün saat 15.30'da şehit olurken, Başbakan Konya’da milli maçı izliyor, gol oldukça da ayağa kalkıp alkış yapıyor." dedi. Düzgün, Başbakan’ın şayet olaydan haberi yoksa ülkenin düştüğü durum açısından bunun çok daha vahim bir durum olduğunu söyledi.

ADD Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Düzgün, yaptığı açıklamada, dünyada en geri kalmış bir ülkede dahi, bir felaket varsa o ülke başbakanının maç seyretmeyeceğini kaydeden Düzgün, "Askerimize mayınlı tuzak kuruluyor, askerlerimiz can verip şehit oluyor, benim ülkemin Başbakanı maç seyrediyor. Saat 15.30'da meydana gelen bir olaydan haberi olmayan bir başbakan örneği dünyada yok. Olaydan sonra da çıkıp televizyonda '400 milletvekili verseydiniz bunlar olmazdı' deniliyor.’’ ifadelerini kullandı.

Kamu yararına bir dernek olarak ve de Atatürkçü düşüncenin temsilcileri olarak, ülkenin geldiği bu durum karşısında susmanın kendilerine yakışmayacağını belirten Düzgün, "Şehit cenazelerimiz bile ortada yok. Yüzlerce aile acı içinde kıvranıyor, devletimizin açıklama yapmasını bekliyor, açıklama yok. Acı içindeyiz. Yazık benim güzel ülkeme. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimiz bizlere haklarını helal ederler mi, onu da bilmiyorum.’’ diye sözlerini tamamladı.