Mersin'de bir araziye akaryakıt istasyonu ruhsatı verilmesini sağlama karşılığında 50 bin lira rüşvet aldığı iddia edilen Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kıyas Uslu görevinden istifa etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Büyükşehir ve Toroslar Belediyesi Meclis Üyesi Kıyas Uslu'nun belediye meclis üyeliğinden istifa ettiği bildirildi. Açıklamada, Kıyas Uslu’nun istifa dilekçesi'nin 13 Temmuz 2015 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı birinci birleşiminin başlamasına az bir süre kala, saat 13.45’te Mersin Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’na ulaştığı ifade edildi. Uslu'nun dilekçesinde gördüğü lüzum üzerine görevinden istifa ettiğine yer verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İddiaya göre, işadamı H.İ.’nin oğlu M.İ, merkez Mezitli ilçesi Okan Merzeci bulvarına paralel Kuyuluk kavşağı yakınlarındaki aile şirketi adına tapulu arsaya, akaryakıt istasyonu kurmak için yaklaşık bir yıl önce işlemlere başladı. Ancak bürokratik işlemler bir türlü tamamlanamadı. Bu sırada iddiaya göre, şirket adına planlama işini yürüten Y.D.’yi arayan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyesi Kıyas Uslu akaryakıt istasyonu ruhsat işini çözebileceğini ileri sürüp aileden 50 bin lira rüşvet aldı. Yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen ruhsatı alamayınca, 3 Temmuz’da Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan İmar Komisyonu toplantısına katılan işadamı M.İ., toplantı çıkışında K.U. ile tartışınca 'rüşvet skandalı' patlak verdi. Olayı öğrenen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Uslu'nun istifasını istemişti.