HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "Bizim barıştaki ısrarımız birilerinin sahte maskelerini düşürdü. Biz biliyorduk zaten samimi olmadıklarını. Ama bu maskelerinin düşmesi için 2015 Nevruz'u gerekiyormuş." dedi. 2015 Nevruz'unun maskeleri düşürdüğünü ifade eden Zozani, "Sahtekârca halka yaklaşan, dost vaatlerle bu halkı oyalayan kim olursa olsun 2015 Nevruz'u bunların maskesini düşürdü. Herkes merak ediyor biz bu barışı kim ile yapacağız? Biz bu barışı kimseyle yapmıyoruz. Biz bu barışı bir araya gelerek kendi barışımızı ilan ediyoruz." şeklinde konuştu.

Eskişehir’de Odunpazarı ilçesi Gültepe Mahallesi'nde HDP’nin düzenlediği ‘Nevruz Şenliğine’ çok sayıda kişi katıldı. Halayların çekildiği, ateşlerin yakıldığı şenlik olaysız sona erdi. Şenlikte konuşan HDP Milletvekili Zozani, şunları söyledi: "Diyarbakır’daki Nevruz'da halkları saymaya kalksanız bunun altında kalırsınız. Dün Diyarbakır’da yeni barışın yol haritası tüm Türkiye’nin umut bağladığı geleceğin de başlangıç sembolü ettiği startını yapmış oldu. Bizi saymaya çalışanlara sesleniyorum. Bizim tarihimiz hem basit hem de çok anlamlıdır. Biz alınteriyle evimize ekmek götürenlerdeniz. Biz emeğiyle, alınteriyle, onuruyla çalışabilen yaşayabilen, aynı zamanda ekmeğine el uzatıldığında onuruyla direnen halkız. Birileri bu aralar çok korkmaya başladı. Diyarbakır’da binlerce pankart arasında biri dikkatimi çekti. 'Biz barajları yıkıp denizler yapıyoruz' pankartı. Deniz görmek isteyenler Amed’i gördü. O deniz halktı. Hiçbir güç bunun önünde duramayacaktır."

'DİYARBAKIR’DAN VERİLEN MESAJIN ÖZETİ BARIŞ VE DEMOKRASİDİR'

Diyarbakır’dan verilen mesajın önemli olduğunu da belirten Zozani, sözlerine şöyle devam etti: "Mesajın özeti barış ve demokrasidir. Bu kervan Türkiye’nin özlemi olan barışı da demokrasiyi de sağlayacak. Biz artık 'barış zamanıdır demokrasi zamanıdır' diyoruz. Bizim barıştaki ısrarımız birilerinin sahte maskelerini düşürdü. Biz biliyorduk zaten samimi olmadıklarını. Ama bu maskelerinin düşmesi için 2015 Nevruz'u gerekiyormuş. 2015 Nevruz'u maskelerini düşürdü. Sahtekârca halka yaklaşan, dost vaatlerle bu halkı oyalayan kim olursa olsun 2015 Nevruz'u bunların maskesini düşürdü. Herkes merak ediyor biz bu barışı kim ile yapacağız? Biz bu barışı kimseyle yapmıyoruz. Biz bu barışı bir araya gelerek kendi barışımızı ilan ediyoruz. Fakirin fukaranın sofrasındaki ekmeği çalarak, dolarları ayakkabı kutularında istif edenlere ihtiyacımız yok. Onların bu halka verecek bir şeyi yok."