Adıyaman'da, katı atık presleme ve dönüşüm tesisinde çıkan yangın itfaiyenin 2 saatlik çalışmasıyla söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Siteler Mahallesi'nde yeni otogar inşaatı arkasında bulunan atık presleme ve dönüşüm tesisinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın, naylon ve karton gibi atık maddelerin tutuşması ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek tesisin tamamına yayıldı. 

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Müdahalenin yetersiz kalması üzerine Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü ve Orman İşletmeleri Müdürlüğü itfaiye ekipleri de yangın bölgesine sevk edildi.

Yaklaşık 16 itfaiye aracıyla müdahale edilen yangın 2 saat sonra kontrol altına alındı. Yangın sırasında fabrikanın bekçisi Mehmet Çoban ve bazı itfaiye erleri dumandan etkilendi. Çoban, 112 Acil Servis ekiplerince Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kullanılamaz hale gelen fabrikada itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Çelik, yaptığı açıklamada, yangına kentteki bütün itfaiye ekipleriyle müdahale ettiklerini söyledi. 

Şiddetli rüzgar nedeniyle müdahalelerinin zorlaştığını belirten Çelik, "Çalışmalar sonunda yangını kontrol altına aldık, soğutma çalışmalarına başlayacağız. Soğutma çalışmalarının tamamlanmasıyla yangının çıkış sebebini araştıracağız" dedi.