Sakarya'da 25 yıllık eşini bıçaklayıp öldüren 112 Acil'de görev yapan ambulans şoförünün yargılandığı davada Adli Tıp Kurumu, sanığın cezai sorumluluğunun tam olduğu yönünde rapor verdi.

Adapazarı ilçesi Ozanlar Mahallesi'nde, önceki yıl 28 Aralık günü eşi Fatma A.'yı (39) bıçaklayıp öldüren ambulans şoförü H.A.'nın (43) yargılanmasına Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık ile müştekilerin avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığına ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu Dördüncü Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun gönderdiği raporu okudu. Raporda, sanığın bulunduğu suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu yönünden oy birliğiyle karar verildiği kaydedildi.

Sanık H.A., eşini öldürme gibi bir niyetinin olmadığını belirterek, eşinin kendisine bıçak çektiğini öne sürdü. Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENİYOR

Davanın iddianamesinde, eşinin kendisini aldattığını düşünen ve kullandığı psikolojik ilaçları alarak uyuyan sanığın, olaydan yaklaşık bir hafta önce tartışma sebebiyle evi terk eden eşinin, evi tekrar terk edebileceğinden dolayı aklındaki düşüncelerini eşine söylemediği belirtilerek, sabah uyanan sanığın yeniden eşinin kendisini aldattığını düşündüğü ve bu düşüncenin etkisiyle önce evde bulunan çocuklarının odasının kapısını kilitlediği, daha sonra mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla eşi Acar'ı başından, göğsünden, kol ve bacaklarından çok sayıda darbe ile bıçaklayıp öldürdüğü öne sürülüyor.
Sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da davaya müdahil olmuştu.