Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerden kimlik teşhisi çalışmaları Ankara Adli Tıp Kurumu’nun Keçiören’deki Grup Başkanlığı’nda devam ediyor. Şuana kadar 93 cenazenin kimliği tespit edildi. Kimliği tespit edilenlerin 92’si ailelerine teslim edildi. Kimlik tespiti için Adli Tıp önüne gelen ailelerin bekleyişleri devam ediyor.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, çalışmalarla ilgili bilgi almak için Adli Tıp Kurumu’na geldi. Kurum yetkilileriyle bir süre görüşen Sancar, çıkışta çadırlarda bulunan ailelere yanına giderek bilgi aldı. Bu sırada görevliler, patlamada hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ümit Seyran’ın ailesine acı haberi iletti. Haberin iletilmesinin ardından Seyran’ın ailesine gözyaşlarına boğuldu.

Milletvekili Sancar ve görevliler aile üyelerine sarılarak üzüntülerini paylaştı. Bu esnada fenalaşan bir kişiye sağlık görevlileri müdahale etti. 19 yaşındaki Ümit Seyran’ın Erzurumlu olduğu ve bu yıl girdiği üniversite sınav sonucu Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ni kazandığı öğrenildi.

Patlama sırasında akrabalarında 15 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Hülya Ünal ise “3 kişinin tespit edilmesini bekliyoruz. Ötekileri aldık. DNA testini bekleyeceksiniz dendi. Sonuçlar almak 2-3 gün sürüyor.” diye konuştu.

Adli Tıp Kurumu’nda yapılan çalışmalarda şimdiye kadar kimliği tespit edilen 92 cenaze ailelerine teslim edildi. Kimliği bugün tespit edilen Ümit Seyran’ın naaşıda gün içinde ailesine teslim edilecek. Adli Tıp görevlileri kimlik tespit çalışmalarına devam ediyor.