İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapmak isteyen avukatlar, yaka paça adliye önünden uzaklaştırıldı. Polis, basın mensuplarına da müdahalede bulundu. Polisle gazeteciler arasında itişme yaşandı.

Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatlardan Ebru Timtik, Avustralya’da bulunduğu belirtilen kardeşiyle ilgili bir sorun nedeniyle bu ülkenin İstanbul'daki konsolosluğu önünde eylem yaptığı sırada gözaltına alındı. Bugün adliyeye getirilen Timtik, tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Timtik, hakimlik tarafından serbest bırakıldı.

Bunun üzerine bir grup avukat adliyenin C kapısı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Emniyet yetkilileri, savcılığın sözlü ve yazılı talimatı bulunduğunu belirterek eylem yapılmamasını istedi. Polis, avukatlara adliyenin karşısındaki meydanda eylem yapabileceklerini belirtti. Ancak avukatlar kapı önünde eylem yapacaklarını belirterek ayrılmadı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri, kalkanlarla avukatların etrafını çevreledi. Bu sırada polis ve özel güvenlik görevlileri de basın mensuplarından uzaklaşmalarını, kameralarını kapatmalarını istedi. Basın mensuplarının itiraz etmesi üzerine polis ve güvenlikçilerle aralarında tartışma çıktı. Polis ve güvenlik görevlileri basın mensuplarını itekleyerek uzaklaştırmak istedi. Taraflar arasındaki tartışma ve arbede bir süre devam etti. Polis ve güvenlik yetkililerinin ikazı üzerine bir süre sonra basın mensuplarına müdahaleyi bıraktı.

Bu sırada avukatlara da kalkanlarla müdahale edildi. Slogan atan avukatlar birbirlerine kenetlenerek karşı koymaya çalıştı. Polis gruptan kopardığı avukatları uzaklaştırdı. İlk müdahalenin ardından avukatlar eylemi bitireceklerini belirtti. Bunun üzerine polisler çekildi. Bir avukatın gruba yönelik konuşması uzayınca polis bu kez, “Bitiriyoruz diyorsunuz, devam ediyorsunuz’ diyerek tekrar müdahalede bulundu.

Bu kez daha sert müdahale eden polis kalkanlarla itekledi. Yakaladıkları avukatları yaka paça uzaklaştırdı. Bu sırada bazı avukatlar yerlerde sürüklendi. Yere düşen bir avukat kısa süreli baygınlık geçirdi. Polisin müdahalesi avukatların da kalkanlara tekme atarak direnmeye çalışması uzun süre devam etti. Adliye kapısından uzaklaştırılan avukatlar bir süre bekledikten sonra meydana doğru ayrıldı.