Edirne'de uyuşturucu madde temini ve ticareti yapmak suçundan mahkemeye çıkarılan; biri adliye çalışanı, biri adliye emeklisi olmak üzere toplam üç kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla uluslararası uyuşturucu ticareti suçunu önlemeye yönelik teknik takip başlatan polis, değişik zamanlarda operasyonlar düzenledi. Aralık ve ocak aylarında yapılan operasyonlarda 93 kilogram uyuşturucu hap ve yaklaşık 10 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu operasyonlarında H.A. ve B.Y., M.E., B.B., M.M. ile yabancı uyruklu Y.İ.Z. isimli şahıslar gözaltına alındı.

Soruşturmayı derinleştiren polis, uluslararası uyuşturucu tacirlerinin irtibatta olduğu kişileri de ortaya çıkardı. Yurt dışından temin edilen uyuşturucunun adliyeden emekli F.P. ve halen görev yapan M.Ç. aracılığıyla sevkinin yapıldıktan sonra B.A. isimli şahsa teslim edildiğini belirleyen polis, bu şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirdi. Ev ve araçlarında arama yapılan şahıslar, gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan F.P. M.Ç ve B.A. adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgusu tamamlanan üç şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.