1 Mayıs’ta gözaltına alınan şüphelilerin avukatlarına adliye içinde eylem yapacakları gerekçesiyle müdahale edildi. Avukatları sert müdahale ile adliye dışına çıkaran polisin müdahalesi, dışarı da devam etti.

İstanbul Adalet Sarayı’na gelen 1 Mayıs gözaltılarının avukatları adliye içine girdi. Burada avukatlarla polisler arasında tartışma başladı. Tartışmadan sonra avukatlara müdahale başladı. Avukatların adliye içinde eylem yapacağı gerekçesiyle yapılan müdahale ile avukatlar kalkanlarla süpürerek dışarı çıkarıldı. Adliye önünde kalkan ve coplarla müdahaleye devam eden polise avukatlar da tekme ve çantalarıyla karşılık verdi.

Adliye önünde de bir süre devam eden arbedede bazı avukatlar yere düşerek ezilme tehlikesi atlattı. Avukatların adliye içine pankart da soktuğu iddia edildi.

Bu arada adliyeye gelen CHP Milletvekili Mahmut Tanal, polis müdürleriyle konuştu. Avukatlar ve emniyet yetkililerinin tartışması sırasında polis, içeride eylem yapılmasını engellemek için müdahale ettiklerini söyledi. Avukatlar ve Tanal ise içeride eylem yapılmayacağını ileri sürdü. Tartışma sonunda avukatlar içeride eylem yapmayacaklarını belirti. Emniyet yetkilileri bina içinde eylem yapılması durumunda yine müdahale edecekleri uyarısında bulundu. Bunun üzerine çevik kuvvet yolu açtı ve avukatlar içeri girdi.

Olay nedeniyle polis yetkilileri dışarıda dağılmama durumunda gözaltı yapılmasını tartıştı. Emniyet müdürü ise diğer yetkililere tespitlerin yapıldığını, gözaltı yapılmaması talimatı verdi.