İstanbul Adalet Sarayı’nda bir grup avukat aramaya karşı çıktı. Güvenlik görevlileri ile avukatlar arasında yaşanan tartışmalar sonunda, polis müdahalede bulundu.

Adliyede savcının rehin alınıp şehit edilmesinden sonra avukatların da aranarak adliyeye alınmasına başlanmıştı. Bazı avukatlar aranarak adliyeye girerken, kimi avukatlar ise buna itiraz ediyor. Aranmak istemeyen avukatlarla güvenlik görevlileri ve polis arasında tartışmalar yaşanıyor. Uzun süren tartışmaların sonunda içeri girmek isteyen avukatları polis engelledi. Avukatların ısrarı üzerine polis müdahalede bulundu. Avukatlar kalkanlarla itilerek adliye dışına çıkarıldı.

Savcının şehit edilmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatların da aranarak adliyeye alınacağını açıklamıştı. Ancak bu konuda henüz yasal bir düzenleme yapılmadı. Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından Başsavcılığın sözlü talimatı ile avukatlar da aranmaya başlandı. Üç gündür devam eden uygulama nedeniyle sık sık tartışma, arbede ve müdahale yaşanıyor. Avukatlar güvenlik görevlilerinden yazılı talimat isterken görevliler sözlü talimat olduğunu belirtiyor.