İstanbul Adalet Sarayı’nda savcının rehin alınıp şehit edilmesi olayından sonra çatışmanın yaşandığı koridor açıldı. Çatışmanın izleri tamamen giderilirken şehit olan savcının kapısına ‘Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ tabelası asıldı.

Adliyede geçtiğimiz Salı günü yaşanan olayda terör örgütü DHKP/C üyeleri Berkin Elvan soruşturmasına da bakan savcı Mehmet Selim Kiraz’ı adliyedeki odasında rehin almıştı. 9 saat süren rehine olayında eylemcilerle polis arasında çatışma yaşanmıştı. Savcı Selim’in şehit olduğu olayda iki örgüt mensubu da öldürülmüştü.

Çatışmada çok sayıda silah sıkılırken patlayıcı maddeler de kullanılmıştı. Olaydan sonra 6. kat A bloktaki odanın bulunduğu koridor yangın perdeleriyle kapatılmıştı. Olay yeri incelemelerinden sonra çatışmanın izlerinin giderilmesi için çalışmalar başlatıldı. Olayın üzerinden bir hafta geçtikten sonra çatışma izleri giderildi ve odanın bulunduğu koridor kullanıma açıldı. Şehit savcı Kiraz’ın odasının kapısına ‘Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ tabelası asıldı. Güvenlik görevlileri odanın önünde nöbet tutuyor. Odanın hangi amaçla kullanılacağıyla ilgili bilgi verilmedi.