Avukat Turgay Balaban, Eskişehir merkezli 12 ilde gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan polislerin bu sabah avukatlarından habersiz adliyeye sevk edildiğini sosyal medya üzerinden açıklayarak, "Bugün diğer mahkemelerde de duruşmalar var. Adliyedeki nezarethanede jandarmanın getirdiği tutuklu ve hükümlüler, polislere ağır küfür ve hakaretlerde bulundu ve zaman zamanda bulunuyor. Ne hikmetse bu tutuklu ve hükümlülere bu polislerin kendilerini yakaladığı iletilmiş olmalı. Çünkü bu kişiler, bu polislere ‘sizden öcümüzü alacağız. Size göstereceğiz.’ diyorlar. Demek ki bu insanlar buraya bilinçli getirilmiş." diye görüşlerini ifade etti.

“ ADLİYE NEZARETHANESİNDE ADALET ARIYORUZ”

Konuyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklamalarda bulunan avukat Turgay Balaban, “Müvekkilim önce adliyeye sevk edilmiş. 50 dakika sonra bana yani avukatına haber verildi. Şuanda adliyedeyiz, bugün adliyede hukuk var mı, adalet var mı göreceğiz? Adliye nezarethanesinde adalet arıyoruz.” ifadesini kulandı.

“ ADLİYEDEKİ POLİSLERE, DİĞER TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER ÖÇ ALACAKLARI TEHDİDİNDE BULUNUP, KÜFÜR EDİYOR”

Avukat Balaban, yer sıkıntısı nedeniyle adliye nezarethanesinin karıştığını, diğer tutuklu ve mahkumların, polis ve müvekkillerine küfür ve tacizlerde bulunduğunu ve bunun zaman zaman sürdüğünü aktardı. Avukat Balaban, adliye de yaşananları şöyle aktardı: “ Bugün diğer mahkemelerde de duruşmalar var. Jandarma tarafından 30 civarında tutuklu ve hükümlü getirilmiş. Bu tutuklu ve hükümlüler. Gözaltındaki bu insanlar bir yere konuyor, aynı ortamda tutuluyor. Jandarmanın getirdiği tutuklu ve hükümlüler, bu polislere ağır küfür ve hakaretlerde bulundu ve zaman zamanda bulunuyor. Ne hikmetse bu tutuklu ve hükümlülere bu polislerin kendilerini yakaladığı iletilmiş olmalı. Çünkü bu kişiler, bu polislere ‘sizden öcümüzü alacağız. Size göstereceğiz.’ diyorlar. Demek ki bu insanlar buraya bilinçli getirilmiş. Bu insanların moralini bozmak ve onlara hakaret etmek için. Böyle bir saçmalık olabilir. Bunların içinde torunu olan insanlar var. Bu insanların suçu bile sabit değil. Hatta boş bir dosya ile yargılanıyorlar. Devlete 20 yıl hizmet etmiş insanlara bu yapılan reva mı.”

“ GÖZALTI ADLİYE DE İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ”

Gözaltındaki polislere adeta tutuklu ve hükümlü muamelesi yapıldığını anlatan Avukat Balaban, “İfade öncesi adliyede polis ve müvekkillerine layık görülen psikopatlığı tüm Türkiye görsün. Uzun uğraşlar sonunda adliye nezarethanesindeki müvekkillerimizle 3 avukat görüşebildik. KOM’dan yetkililer geldi. Sorunu çözeceklerini bildirdiler. Gözaltı işkenceye dönüştü. Savcı ile görüştük ilgileneceğini belirtti. Bakalım bekliyoruz. Ne olacak, adaleti bulabilecek miyiz? Hala işin düzeldiği konusunda bir bilgimiz yok.” beyanında bulundu.

HALEN 3 POLİSİN İFADESİNİN ALINMAYI BEKLİYOR

Polis avukatlarından Mustafa Erhan Boğur ise, eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Aygün’ün savcılık ifadesinin sona erdiğini ve geri 3 kişinin daha ifade alma işleminin kaldığını kaydetti. Avukat Boğur, “ Geriye kalan 3 kişinin savcılıktaki ifade işlemi 5-6 saatten önce bitmez. Savcı ifade alma işleminin bitmesi sonrasında, kimlerin serbest kalacağını, kimlerin tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edileceğine karar verecek. Durum ondan sonra daha da netleşecek.” diye kaydetti.

Bu arada, adliyede diğer basın kuruluşlarının muhabirleri ellerinde kamera ve fotoğraf makinesiyle sorgusuz sualsiz içeriye alınırken, Cihan Haber Ajansı muhabiri adliye girişindeki görevliler tarafından çantasında kamerası bulunduğu içeri sokulmadı.