Demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes’in heykeli, memleketi Aydın'ın Koçarlı ilçesinde, aynı adı taşıyan parka dikildi. Koçarlılı Adnan Menderes’in ülkenin gururu olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, “Menderes, Aydın ve ülkemizin gururudur. Menderes’in heykelini ilçemize dikerek adını yaşatacağız. Menderes'in asıl yeri, milletimizin saf ve temiz kalbidir.” dedi.

Dün yapılan Adnan Menderes heykeli açılışında konuşan CHP’li Başkan Öztürk, “Koçarlı’nın Çakırbeyli Mahallesi’nde doğmuş bir hemşehrimiz olan merhum Başbakanımız Adnan Menderes, büyük bir devlet adamıdır. Koçarlılılar başta olmak üzere Menderes, Aydın ve ülkemizin gururudur. Menderes’in heykelini ilçemize dikerek adını yaşatacağız. Menderes'in asıl yeri, milletimizin saf ve temiz kalbidir. O, milletimizin sinesinde yerini bulmuştur. Menderes heykelini ilçemize kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz. İlçemize hayırlı olsun.” dedi.

Adnan Menderes için doğduğu yere bir şey yapılmadığını, ilçeye heykelinin dikilmesine sevindiğini belirten Çakırbeyli Muhtarı Mehmet Demir ise, “Adnan Menderes, tüm halkın gönlünde. Artık onu tüm partiler sahipleniyor, bu da bizi mutlu ediyor. Adnan Menderes’in bir İsabeyli’de, bir de Aydın otoban kavşağında heykeli vardı, şimdi kendi ilçesinde de var. Koçarlı Belediye Başkanımız Mutlu Öztürk’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, heykelin açılış kurdelesini kesti. Koçarlı Belediye Meclisi, geçen mart ayındaki toplantısında Menderes’in heykelini, adını taşıyan parka dikmek için oybirliğiyle karar almıştı. Heykelin açılışı, 11.Çamfıstığı Festivali'nden önce yapıldı. Heykeltıraş Mustafa Tunçay’ın eseri olan, 5 metre yüksekliğindeki heykelin açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Başkan Mutlu Öztürk ve diğer vatandaş katıldı.