Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Mühendislik Topluluğu tarafından, “Robo 2015” yarışması düzenlendi. Topluluğun bu ilk robot yarışmasına Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)'nden bir, ADÜ'den beş ve Özel Yesevi Lisesi'nden üç takım katıldı.

ADÜ Kapalı Spor Salonu’ndaki yarışmanın açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Yunus Ali Çengel, “Robotların hem iyi hem kötü yanları var. Teknoloji geliştikçe akıllanıyorlar, insanların yapamadığı bazı şeyleri iyi yapıyorlar. Bazı noktalarda insanlardan daha iyi işler çıkarabilmekteler. Tekrar gerektiren işlerde, daha ileri düzeyde performans sergiliyorlar. Gece gündüz çalışıp hasta olmuyorlar, bu da robotları daha cazip hale geliyor. İnsanlar da robotların yapamadığı işleri yapmalıdır; zihnen iyi gelişmeli, tekrar işlerden kaçınmalı, eleştirel düşüncelere önem verip zamanı iyi kullanmalılar. Eğer böyle olmazsa gelecekte elimizdeki işleri robotlar alabilir. Robotlarda birçok mühendislik alanının ortaklaşa çalışmasının yansımalarını bulabiliriz. Robotlarla beraber yaşamayı öğrenmeliyiz.” dedi.

Yarışmada salonun zeminine küpler yerleştirildi. Robotlar, bu küpleri toplayarak kendi alanlarına götürdü. Götürebildikleri küplerin sayısına göre puanlama yapıldı. ADÜ, "Roto Natör" robotuyla birinci, iki üniversitenin takımlarıyla yarışan Özel Yesevi Lisesi "Ekstra" robotuyla ikinci, DEÜ ise "Belat Nix" robotuyla üçüncü oldu.