Basın İlan Kurumu (BİK) Aydın Şube Müdürü Özer Akoğlu, Aydın Gazeteciler Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi’ni ziyaret etti. Ziyarette yerel basının meseleleri görüşüldü ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette konuşan ADÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özgür Seçim, Aydın medyasıyla işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Yerel medyanın çok önemli olduğunu ve her zaman desteklenmesi gerektiğini belirten Dekan Seçim, bu kapsamda İletişim Fakültesi öğrencilerinin yerel basın, radyo ve televizyonlarda eğitim alabileceği gibi yerel medya çalışmalarına destek olabileceğini söyleyerek, kendilerinin de yerel medyanın talepleri doğrultusunda her türlü eğitimi vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Aydın genelinde 30’un üzerinde vasıflı yerel gazete bulunduğunu, bununla birlikte radyo ve televizyon çalışanları da olduğunu belirten BİK Şube Müdürü Akoğlu ise, “ADÜ İletişim Fakültesi, Aydın medyası için çok önemli ve bir fırsattır. ADÜ ile her türlü işbirliğine hazır ve heyecanlıyız. Önümüzdeki günlerde yapacağız ortak çalışmalar yerel medyaya büyük katkı sağlayacak, okuyucu kitlesini arttıracaktır.” diye konuştu.

ADÜ İletişim Fakültesi öğretim üyelerinin de katıldığı ziyarette, fakültenin bölümleri gezilerek ayrıntılı bilgi alışverişinde bulunuldu.