Osmaniye Aktif Eğitim Sen'in (AES) düzenlediği sertifika programına katılan AES Genel Başkanı Osman Bahçe, "Ders bırakma eylemi yaparak sendikal eyleme karşıyız. Yapmadık, yapmayacağız." dedi.

Sendikaların çoğunun bir siyasal düşüncenin alt kuruluşu olduğunu belirten Bahçe, "Biz siyasete alet olmayacağız. Sendikaların faaliyet göstereceği pek çok alan var. Özlük haklarının iyileştirilmesi, ücret dengesizliğinin düzeltilmesi çalışmaları, yolluk ve yevmiyeler, anaokulu öğretmenlerinin haklarının iyileştirilmesi, ücretsiz görevlendirme adaletsizliği, çalışma şartlarının düzeltilmesi, öğretmenlik mesleğinin itibarının artırılması gibi sendikal haklarımızı arayacağız diye, ders boykotu yaparak başkalarını mağdur etmeyeceğiz. Biz, bizim üyemiz illa bir koltuğa oturacak diye beklenti ve çalışma içinde olmayacağız. Liyakate önem vereceğiz. Kim layık ise o kişi görev alacak. Her karanlık ebedi olmamıştır. Mutlaka biter." dedi.

AES olarak liyakate dayalı atamanın her türlüsünü destekleyeceklerini ifade eden Bahçe, "Biz koltuk vaat etmiyoruz. Üyelerimizin haklarını tam olarak savunmayı vaat ediyoruz. Tribüne oynamak gibi bir derdimiz yok. İnsanların en büyük sermayesi ilkeleridir. İlkelerimizden asla taviz veremeyiz. Eylem tarzlarıyla sendikalar insanları mağdur etmemeli. Yaptığı etkinliklerle üyelerini ve insanları rahatlatmalıdır. Bu seçimde milletvekili adayı olan sendika başkanlarına bir bakın. Sendika siyaset ilişkisini anlarsınız. Habil ile Kabil eskide kalmadı. İyilik ile kötülüğün mücadelesidir Habil ile Kabil. Biz hep iyilikten yana olacağız. Bizim bir üyemiz sırf düşüncesinden dolayı başkalarına haksızlık yapıyorsa o da Kabil olmuştur. Ona da karşıyız." dedi.

Konuşmaların ardından Osmaniye Aktif Eğitim Sen Temsilciliği'nin düzenlemiş olduğu Eğitim Koçluğunu tamamlayanlara sertifikaları genel başkan Osman Bahçe, genel başkan yardımcıları ve Kahramanmaraş Şube Başkanı Mahmut Yıldırım ile Gaziantep Şube Başkanı Veysel Öncü tarafından verildi.