Açılış törenine, komşu illerin AES başkanları, Türk Eğitim Sen Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir, Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN) Osmaniye İl Temsilcisi Selahattin Tatlı ve çok sayıda eğitimci katıldı. Açılıştan sonra sendika binası gezildi. 

AES Osmaniye İl Temsilcisi Bünyami Gökbaş, "Sendikacılık hak aramak için bir araya gelmek ise bugün birlik olmanın tam zamanı. Sendikacılık haksızlığa, zalimliğe karşı çıkmaksa, zalimliğin sıradan bir şeymiş gibi algılandığı şu günlerde, demokrasinin, insan haklarının, sosyal adaletin savunucusu olmanın, tam zamanı. 'Şimdi değilse ne zaman' dedik ve hep birlikte mücadele için kolları sıvadık. İnşallah yılmadan mücadelemize devam edeceğiz." dedi 

AES Gen Başkanı Osman Bahçe ise AES'in, 'hakkın yanında, haksızlığın ve zulmün karşısında olmak' için var olduğunu hatırlattı. Bahçe, "Eğitimin siyasallaşması, fişlemeler ve tasfiyelere karşı mücadele etmek görevimizdir. Burayı Osmaniye'nin eğitim sorunlarını çözme adına aktif çözüm merkezi olarak görüyoruz. Üyelerinin sosyal, kültürel, mesleki, ekonomik hak ve çıkarları için mücadele edecek olan temsilciliğimizin ortak buluşma noktası olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Eğitimin yüzlerce sorunu olduğunu belirten Osman Bahçe,"Aydınlık yarınlar, huzurlu yarınlar kurulacaksa bu öğretmenlerimizle olacaktır. Günümüzde siyasiler, yöneticiler her 24 Kasım'da 'sizler ki Peygamber mesleğinin temsilcilerisiniz' diye nutuk atsalar da 25 kasımda verilen ve söylenen sözler ne hikmetse unutulur. Dost ve kardeş sendikalarımızla birlikte hakperest diyebileceğimiz paylaşım için milletimizin bütün fertleri birlikte mücadelemize devam edeceğiz. " şeklinde konuştu.