Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) 2014 yılında 19 bin kişiye afet ve acil durum eğitimi verirken, 121 olaya müdahalede bulundu.

AFAD Müdürü Mehmet Buldan, 2014 yılı çalışmaları hakkında bilgi vererek, ‘Nerede Hayat Orada AFAD’ sloganıyla 24 saat görev başında olduklarını söyledi.

Buldan, afetlere dirençli toplum oluşturmak adına 2014 yılında 19 bin kişiye afet ve acil durum eğitimi verdiklerini belirtti. Buldan, “Yine 2014’de 121 olaya müdahale ettik. Soma ve Ermenek maden kazalarında vardık. Adıyaman Çadır kentte, Kilis Öncüpınar, Hatay Reyhanlı’da KBRN görevindeydik. Suriyeliler için Şanlıurfa Suruç’ta görev aldık. Afete Hazır Türkiye Projesi ile Afete Hazır Aile, Afete Hazır Okul, Afete Hazır İşyeri Afete Hazır Gençler projesiyle bilinçlendirme eğitimlerine aralık vermeden devam ediyoruz. Yine valiliğimiz koordinasyonunda yürüttüğümüz projelerden, Devlet ve Sivil Toplum İşbirliği projesi, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Afet ve Acil Durum Koordinasyon Projesi ve Afete Maruz Alanların Sayısallaştırması Projelerini gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

2014 yılında kurumsal kapasite ve gelişimini artırma adına bir çok ilde değişik tatbikatlara katıldıklarını kaydeden Buldan, "Yine ilimizde diğer İl AFAD Müdürlüklerinin katılımıyla dağda ve açık arazide arama kurtarma tatbikatını gerçekleştirdik. AFAD Bölge Lojistik Depomuz 2014 yılında açıldı. Türkiye Afet Müdahale Planı esasları doğrultusanda İl Afet Müdahale Planımızın son aşamasına geldik." dedi.