Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Aydın’da deprem, afet ve acil durumlara hazırlık bilincinin geliştirilmesi için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bir tatbikat düzenledi. Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki tatbikatta AFAD, itfaiye ve AKUT ekipleri, temsili olarak binalardan yaralıları kurtardı. Öğrencilerin, tatbikatı uygulamaktan çok cep telefonlarıyla görüntü çekme yarışı dikkat çekti. Deprem alarmı verildiğinde okulu boşaltmakta ciddi davranmayan öğrencileri, AFAD görevlisi ikaz etti.

Konu hakkında açıklama yapan Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Coşkun, tatbikatı, depreme ve doğal afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında diğer kurum ve kuruluşlarla ortak olarak yaptıklarını söyledi. Tatbikata Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ve 112, İl Emniyet Müdürlüğü, AKUT Kuşadası Şubesi, UMUT Arama Kurtarma Derneği ve TRAC Aydın Şubesi katıldı. Önce deprem sireni çaldı. Sınıflarda önlem alan öğrenciler, ikinci sirenle binayı tahliye etti. Bu sırada yavaş davranmalarına, AFAD görevlileri müdahale etti. Binanın boşaltılmasının ardından mahsur kalan 20 kişi AFAD, itfaiye ve AKUT ekipleri tarafından kurtarılarak cankurtaranlara taşındı. Polisin önlem aldığı tatbikatta öğrenciler, cep telefonlarıyla fotoğraf ve görüntü çekme yarışına girdi. Başarıyla tamamlanan tatbikat, binadan kurtarılan yaralıları taşınma şeklinin tanıtılmasıyla sona erdi.

Tatbikata Aydın Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, daire müdürleri, öğrenciler ve okul öğretmenleri de katıldı. Tatbikatta 20 öğrenci, binada depremden sonra mahsur kalan yaralı rolünde yer aldı.