Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte boğulma ve kayıp olaylarında artış yaşanmaya başladı. AFAD Koordinasyonu'nda müdahale edilen boğulma vakaları, Temmuz ayının ilk haftasında Haziran’ın ilk haftasına göre yüzde 43, kayıp vakaları ise yüzde 25 oranında artış gösterdi.

AFAD, kendi koordinasyonunda müdahale edilen boğulma ve kayıp vakalarıyla ilgili açıklama yaptı. Boğulma olaylarının Nisan ayı haftalık ortalaması 11, Mayıs ayı ortalaması 15 iken Haziran ayı ortalaması 25’e yükseldi. Nisan ayı haftalık ortalaması 50 olan kayıp olaylarının Mayıs ayı ortalaması 70’e, Haziran ayı ortalaması ise 100’e yükseldi. AFAD koordinasyonunda yürütülen müdahale çalışmaları ile boğulma ve kayıp olaylarının üstesinden geliniyor. Vatandaşların boğulma tehlikesine karşı gereken önlemleri alması gerekiyor.

AFAD koordinasyonunda müdahale edilen boğulma ve kayıp vakaları ciddi artışlar gösteriyor. Haziran ayının ilk haftasında 17 olarak gerçekleşen boğulma vakası sayısı, Temmuz ayının ilk haftasında 30’a yükseldi. Aynı şekilde geçen ayın ilk haftasında 88 olan kayıp vakası sayısı, Temmuz ayının ilk haftasında 116’ya çıktı.