Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı, dünya genelinde mülteci sayısının 60 milyona ulaştığını, her 122 kişiden birinin mülteci olduğunu açıkladı.

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle mesaj yayınlayan AFAD yönetimi, 2015 yılının dünyada barış ve güvenliğin tesis edilmesi ve yurtlarından zorla koparılan insanların evlerine ve ailelerine dönebilmeleri için çok daha büyük bir önem arz ettiğini aktardı.

Türkiye’nin, çevresinde meydana gelen krizlerden etkilenen insanlara, din, dil, ırk ayrımı yapmadan sınırlarını açtığı, yaklaşık 2 milyon Suriyeli ve Iraklı savaş mağduruna AFAD koordinasyonunda ölüm tehlikesinden uzakta, güvenli bir hayat imkânı sağlandığı ifade edilen mesajda, şunlar kaydedildi: “Suriye’nin ve ülkedeki krizin mağdurlarının yaralarının sarılması için BM standartlarında 5,6 milyar ABD dolarını aşkın bir kaynak kullanan Türkiye; Yemen, Orta Afrika Cumhuriyeti, Myanmar gibi pek çok ülkede gerçekleştirdiği yardımlarla da son 3 yıldır, dünyanın en çok insani yardım yapan 3. ülkesi olmuştur. Dünyada en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkemizin Mülteciler Günü’nde beklentisi, uluslararası toplumun Türkiye’nin cömertliğini paylaşarak dünya genelindeki mültecilere destek konusunda ortak ve somut adımlar atmasıdır.”