Muş’ta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, yüksek ateş şikayeti olan 2 aylık ve 4 yaşındaki 2 çocuk için seferber oldu. Ekipler, kızaklı kar motoruyla çocuklara 5 saatte ulaşabildi.

Muş’un Varto ilçesine bağlı Buzlugöze köyü Yayla mezrasında 2 aylık bir bebeğin yüksek ateş şikayeti ihbarı üzerine harekete geçti. 2 kurtarma aracı ve kızaklı kar motoruyla bölgeye sevk edilen ekipler, zor anlar yaşadı. Aynı bölgede ikinci bir vaka şikayeti alan ekipler, ilk olarak 2 aylık Medine Bingöl’e ve daha sonra ise 4 yaşındaki Hasan Bingöl’e 5 saatlik çalışma sonucu ulaşabildi. Kızaklı kar motoruyla kurtarılan 2 çocuk 112 ekiplerine teslim edildi.

Etkili kar yağışı nedeniyle köy yolunun 3 gündür kapalı olduğunu belirten hasta yakınları, çocuklarda yüksek ateş olması nedeniyle 112 ekiplerine ihbarda bulunduklarını ve yardıma gelen Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ettiler.

Operasyon ile ilgili Muş Afet Yönetim Merkezinden yapılan açıklamada ise "Muş Acil 112 Müdürlüğünce; Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine yapılan ihbarda Varto ilçesi Buzlugöze köyü Yayla mezrasında ağır hasta olan 2 çocuğun sağlık kuruluşuna yetiştirilmesi gerektiği ancak yolların kardan kapalı olması nedeniyle ulaşamadıklarını bildirmeleri üzerine Müdürlüğümüzce 5 arama kurtarma personeli, 2 kurtarma aracı ve kızaklı kar motoru ile ekibimizce düzenlenen operasyon sonucu 2 aylık Medine Bingöl ve 4 yaşındaki Hasan Bingöl adlı çocuklar mezradan alınarak ambulans yükleme noktasına getirildi. Yoğun kar ve tipi nedeniyle 5 saat süren operasyonda ekiplerimiz büyük güçlükler yaşadı." denildi.