Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tanış, kurum olarak kamu kurum ve kuruluşlarla koordineli olacaklarını ve daha etkin hizmet vereceklerini söyledi.

Kısa süre önce Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne atanarak görevine başlayan İbrahim Tanış, kentte görev yapan yerel ve yaygın basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kamu kurum ve ilgili kuruluşlarla sürekli iletişim halinde olup koordineli bir şekilde hizmet vereceklerini belirten Tanış, Muş’ta hizmet çıtasını yükseltmek için gayretle çalışacaklarını söyledi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sivil Savunma, Yönetim Hizmetleri, AFAD Yönetim Merkezi ve İyileştirme Şubeleri ile aktif bir çalışma temposu içerisinde olacaklarının altını çizen Tanış, şunları söyledi: "Müdürlüğümüzde bağlı 4 şube müdürümüzle koordineli bir şekilde ilimize yapacağımız çalışmalar, İlin Afet ve Acil Durum tehlike ve risklerini belirlemek ve bunların önlemini almak afet ve acil durum önleme ve müdahalelerde ilimiz planlarını, mahalli idareler ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği ve koordinasyon içerisinde yapmak ve uygulamaktır. İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinde oluşacak bir krizi yönetmek. Afet ve acil durumlarda meydana gelen kayıp trafik kazası ve hasarı tespit etmek ve en kısa sürede 3 tam donanımlı arama kurtarma araçlarımızla 4'er kişilik arama kurtarma teknisyeni ekiplerimizle olaya müdahale etmek. Deprem, sel, boğulma, trafik kazaları, çığ vb. vatandaşlarımızın her açıdan yardıma ihtiyaç duyacakları ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün görev alanına giren her türlü afet ve acil durumlara yönelik, 7 gün 24 saat esasına göre nöbetçi personel, gerekli araç, gereç ve teçhizatı hazır bulundurmak ve gerektiğinde 7/24 hazır halde beklemekde, afet ve acil durumlara ilişkin deprem, yangın, sel, doğal her türlü doğal afetlerde ilimizdeki kamu kuruluşu çalışanları öğrencilerimizi Muş halkını bilinçlendirmek ve eğitim faaliyetlerini yapmak veya uygulamaktadır."

'400’ÜN ÜZERİNDE DEVLET KONUT TALEBİ VAR'

Muş’ta şu anda 400’ün üzerinde devlet konut talebinin olduğunu ifade eden İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tanış, "Koordineli bir şekilde çalışacağız. Kamu kurumlarıyla iletişim haline geçip fikir alışverişinde bulunacağız. AFAD yönünde ‘Muş'ta neler yapabiliriz’ diye gayretle çalışacağız. 64 okul ve kamu kurumunda eğitimler gerçekleştirilmiştir, bu eğitimlere devam edeceğiz. Devlet konutlarıyla ilgili çalışmamız olup şu anda 400’ün üzerinde bekleyen talep var ve şu anda 75 tanesi devam ediyor. 2014 yılında 203 konut tamamlanıp teslim edilmiştir. 2014 yılında ise hedeflenen 400’dür. 2015 yılında ise bunun çalışmasını yapacağız." dedi.

'AFAD’A YENİ HİZMET BİNASI YAPILIYOR'

Ülke genelinde sadece 5 ilde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmet binasının yapılacağını ve bunlardan bir tanesinin de Muş olduğunu vurgulayan Tanış, şu bilgileri verdi: "Hizmet binası ile ilgili Muş ilimiz ilk 5 il içerisine alındı. Doğu ve Güneydoğu'da sadece Muş ilimiz yer almaktadır. 15 dönüm arazi var ve onu AFAD’a tahsis etmişlerdir Sorunumuz arsa işlemleriydi şuanda çalışmalar devam ediyor ve kısa sürede sorunun çözülüp gerekli çalışmalar yapılacaktır. Şimdiden ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

İl Adet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tanış’a Sivil Savunma Şube Müdürü Ramazan Akdaş, Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Deniz Özsubaşı, AFAD Yönetim Merkezi Müdür Vekili Maşallah Yıldız ve İyileştirme Şube Müdürü Ali Fuat Balkan eşlik etti.