AFAD-Türkiye Deprem Veri Merkezi’nden (TDVM) alınan verilere göre; Antalya’nın Korkuteli ilçesinde bugün (16 Şubat) saat 13.52’de 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, yer kabuğunun 31.23 kilometre altında gerçekleşti.

Depremin gerçekleştiği noktaya en yakın yerleşim yerinin 3.03 kilometre ile Korkuteli’nin Sulekler Köyü olduğu tespit edildi. Şiddeti 6 olarak hesaplanan deprem, dış merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Burdur-Söğüt istasyonunda en yüksek ivme değeri Kuzey-Güney yönde 12 gal olarak ölçüldü. Yer kabuğunun 31.23 kilometre altında gerçekleşen deprem sonrası AFAD Antalya’nın yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki birimlerle 3G, uydu ve telsiz haberleşmeleri yapılarak olumsuz herhangi bir ihbarın olmadığı tespit edildi. Deprem, Antalya il merkezi ile ilçelerin yanı sıra yakın çevrede de hissedildi.

Vatandaşlar depremleri, afad.gov.tr ve deprem.gov.tr adreslerinden, 7 gün 24 saat, anlık olarak takip edebiliyor. AFAD Deprem Dairesi, her 4 istasyondan 3’ünü işletmekte ve 770’den fazla deprem gözlem istasyonuyla depremleri çözümlüyor.