Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, aşırı yağışlar sebebiyle taşan Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin özellikle Edirne’de yol açtığı su baskınlarında, bölgeden 618 kişinin tahliyesi gerçekleştirildiğini bildirdi.

AFAD yönetiminden yapılan yazılı duyuruda, Edirne ve Bulgaristan’da meydana gelen aşırı yağışlarla taşan nehirlerde çoğunluğu Karaağaç mahallesinde olmak üzere mahsur kalan vatandaşların 158’i helikopter aracılığıyla tahliye edildiği ifade edildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan 2 helikopter, Sağlık Bakanlığı’ndan 1 ambulans helikopterin; AFAD Edirne, İstanbul, Sakarya, Kırklareli ekipleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin alanda çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı.

HELİKOPTER İLE KUMANYA SEVK EDİLDİ

Edirne’de çalışmaların 24 saat esasına göre devam ettiği hatırlatılarak, “Tahliye işlemleri amacıyla uygun okul ve spor salonları hazır hale getirildi. Bölgede ulaşım ve tahliye işlerinde kullanılmak üzere yeterli miktarda araç ve personel gönderildi. Su tahliyesi için çok sayıda motopomp hazır tutuluyor. Düzenli olarak nehirlerde debi ölçümü yapılıyor.” denildi.

Ayrıca bin battaniye, bin 500 yatak ve bin 500 kişilik gıda maddesinin hazır durumda olduğu Karaağaç Mahallesine, 750 adet kumanyanın helikopter ile sevk edildiği belirtildi.