Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), kar yağışının hayatı felç ettiği İstanbul'da TEM'in iki noktadan kapalı olduğunu ve hava ulaşımının aksadığını açıkladı.

AFAD'tan yapılan açıklamada, "Aralıklı kar yağışlarının öğleden sonraya kadar devam edeceği İstanbul’da, AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi’nden alınan bilgiler göre, TEM otoyolu iki noktada trafiğe kapalı, açık olan kent içi trafiği ağır işliyor; iç hat deniz otobüsü seferleri iptal edildi, hava trafiği ise iptal eden uçuşlara rağmen sürdürülüyor. 469 evsiz vatandaş, Zeytinburnu Spor Kompleksi’nde soğuktan korunuyor. Yağışların ulaşımdaki etkilerini azaltmak için son 24 saatte 15 bin 643 ton tuz, 926 ton solüsyon, 12 ton üre kullanıldı." denildi.

Açıklamada, "TEM otoyolu Mahmutbey – Ispartakule arası (Edirne istikameti) ve Çatalca – Hadımköy arası (İstanbul istikameti) hava muhalefeti ve yolda bırakılan araçlar nedeniyle trafiğe kapalı, şehir içi ana arterler açık olmakla birlikte trafik ağır işliyor. İç hat ve şehirlerarası bazı deniz otobüsü seferleri iptal edildi, Eskihisar-Topçular arabalı vapur seferleri gecikmeli olarak yapılıyor. THY’nin birçok seferini iptal ettiği Atatürk Havalimanı’nda uçuşlar kar temizliği ile sürdürülürken 22 seferin iptal edildiği Sabiha Gökçen Havalimanı ise uçuşlara açık durumda bulunuyor. Kentte raylı sistemlerle ulaşım sağlanabiliyor. 469 evsiz vatandaş ise Zeytinburnu Spor Kompleksi’nde soğuktan korunuyor ve vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor." ifadelerine yer verildi.